Biografie

Marianne Veenstra

Is geboren in 1986 in het Groningse dorpje Stedum. De vrolijke chauffeursdochter leerde eerder zingen dan lopen, en koos ervoor om net als haar vader ook vrachtwagenchauffeur te worden. Naast haar werk op de vrachtwagen was ze vaak te vinden op het podium.  Enkele jaren was ze leadzangeres van country band Wild West Wind. Daarnaast trad ze ook solo op met Nederlandstalig en country repertoire. Na 8 jaar in de cabine van een truck te hebben gezongen besloot ze het stuur om te gooien. Een studie singer-songwriter was het gevolg.

De switch van chauffeur naar songwriter was niet geheel onverwachts te noemen. Vanaf de leeftijd van 8 jaar deed ladytruck3r al mee aan talentenjachten, en leerde ze daarnaast accordeon spelen. Ze schreef graag gedichten over alles wat ze meemaakte in haar leven. Ook schreef ze vaak Nederlands talige teksten op bestaande Engels talige nummers. Ze was te gast bij diverse regionale radiostations en stond in 2011 op het (hoofd)podium van het Borderline-country festival in Leek.

Na de geboorte van haar zoontje stonden haar muzikale activiteiten even op een laag pitje. Maar nu is ladytruck3r terug van weggeweest. Gedrevener dan ooit te voren is ze weer aan de slag gegaan met haar muzikale activiteiten. Tegenwoordig bespeelt ze niet alleen accordeon, maar heeft ze daarnaast gitaar, maar ook een beetje piano en drums leren spelen. Vanwege haar studie songwriting werkt ze dagelijks aan nieuwe nummers.

Ladytruck3rs muzikale interesse is enorm breed. Enkele van haar idolen zijn Joni Mitchell, Alanis Morrisette, Melissa Etheridge en Carrie Underwood. De stijl van ladytruck3r is het beste te omschrijven als nederpop met een vleugje Rock.

Inmiddels is haar eerste single uit getiteld "Bloedgroep Diesel". De single gaat over haar leven als chaffeursdochter. Het nummer wordt landelijk goed opgepakt door diverse radio stations zoals RadioNL, RTV Noord etc. 
"Bloedgroep Diesel" is verkrijgbaar via alle bekende download portals.